ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

Хуманитарни науки

Хуманитарните науки са сфера, която изучава човешките взаимоотношения, тяхното историческо развитие, култура и език. Основните дисциплини, които формират тази група, са история, литература и език, философия, но към тях могат да спадат и програми като история на изкуството и културология. За разлика от социалните и точни науки, в които се ползват повече количествени данни и методи, хуманитарните се основават на анализ, критичен подход към материала, креативност и комуникативност. Те предоставят широк спектър от знания и умения, приложими и в сферите на образование, бизнес, международни отношения, журналистика и медии.

Какво се учи?

Изучаваните предмети се определят от избора на направление в хуманитарните науки. Студентите по история следват плавен преход през годините на обучение от антична и средновековна история, през история на държави от различни континенти, световни войни, до история на съвременния свят, като избираемите модули могат да се допълнят от предмети като човешки права, политика и международни отношения. При избор на изучаване на чужд език, предметите се фокусират върху граматика, реторика, литература, лингвистика, история и култура на езика, креативно писане. Аналитичната и изледователска същност на хуманитарните предмети изгражда и усъвършенства в студентите умения за ясна и аргументирана комуникация, критично мислене, силно изразено отношение към детайла и качество на информацията.
 

Какво можеш да работиш след това?

Кариерните възможности на завършилите хуманитарна специалност могат да бъдат в позиции като писател, публицист, редактор, историк, дипломат, експерт Връзки с обществеността, преподавател.

ПРОГРАМИ

Специалности в сферата на хуманитарните науки

  • Археология 
  • Древногръцка история
  • Интердисциплинарни науки
  • История
  • История на изкуството
  • Класически науки
  • Философия
Държави, където може да се изучават програми свързани с хуманитарни науки

ДЪРЖАВИ

С КАКВО ОЩЕ МОЖЕМ ДА СМЕ ПОЛЕЗНИ?

Курс за подготовка за IELTS

Тест MyUniChoices - как да избереш специалност

Курс Кариерен навигатор

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълни формата и запази час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: