ПРАВНИ НАУКИ

Открийте новите правни решения с глобални измерения

Правни науки

Правните науки имат връзка с почти всички области на съвременния живот, които засягат въпроси свързани с бизнеса, икономиката, политиката, околната среда, международните отношения, търговията. Те дават насока за справяне с проблематични конфликти и казуси, предоставяйки рамка за изследване и разбиране на различни общества и култури. По този начин юридическите степени са полезна подготовка не само за юридическа кариера, но и за широк кръг от професионални и житейски роли и ситуации. Правните науки са нелеки са изучаване и за да бъдат успешни, студентите трябва да са добре организирани и да имат силни аналитични умения, за да интерпретират казуси и правна теория. 

Какво се учи?

Във всяка държава програмата право се фокусира основно върху съответната правна система. Преподаването се осъществява чрез комбинация от лекции, семинари, групова работа, презентации, дискусии в клас, „сесии за размисъл“ и практическо обучение по право в съдебна зала, което помага на студентите да овладеят важни правни умения като изследвания и анализи, публично говорене, и формиране на аргументи. Типична учебна програма включва изучаване на основните теории и принципи на закона като Правосъдие, Договорно право, Граждански права и Обществен договор между гражданин и правителство. Задължителни или допълнителни модули могат да бъдат и Медийно право, Наследствено право, Наказателно право, Корпоративно право, Имиграционно право, Данъчно право, Военно право и други.

Какво можеш да работиш след това?

Корпорации, застрахователни дружества, консултантски фирми и здравни институции често търсят експертната услуга на юристи, завършили бакалавърска степен по правни науки. Освен в подобни организации, те могат да работят в адвокатски кантори като параюрист, правен асистент и правен администратор. Други възможности има в наказателното правосъдие, правоприлагането и киберсигурността с длъжности като поправителен служител, полицай, следовател и детектив. 

Повечето студенти, които добиват магистърска степен по право в чужбина, го правят с намерението да станат адвокати като част от фирма или с индивидуална практика. Мнозина се придвижват нагоре в йерархията в своята кантора до ниво партньор. Други се реализират като съдии на различни нива, прокурори, нотариуси, юрисконсулти, правни съветници, политици и др.

ПРОГРАМИ

Специалности в сферата на право и правните науки

 • Правни науки
 • Административно право
 • Бизнес право
 • Технологично право
 • Гражданско право 
 • Наказателно право
 • Международно право
 • Национално право
 • Европейско право
 • Правни изследвания
 • Публично право
Държави, където могат да се изучават програми свъзрани с правни науки

ДЪРЖАВИ

С КАКВО ОЩЕ МОЖЕМ ДА СМЕ ПОЛЕЗНИ?

Курс Кариерен навигатор

Тест MyUniChoices - как да избереш специалност

Курс за подготовка за IELTS

СВЪРЖИ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълни формата и запази час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: