ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АМЕРИКА

Престижни университети, прогресивно обучение и неограничени възможности

1 НОЕМВРИ / 1 ЯНУАРИ

1 НОЕМВРИ / 1 ЯНУАРИ

Краен срок за кандидатстване

19

19

Университети на нашия сайт

300

300

Програми на нашия сайт

690

690

Български студенти

$ 12 000 - 50 000

$ 12 000 - 50 000

Такса обучение бакалаври

АМЕРИКА КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Известна като страната на неограничените възможности, САЩ е предпочитаната образователна дестинация за повече от 1 милион чуждестранни студенти. Академичната система предлага първокласно обучение, международно признати дипломи, свобода и гъвкавост при избора на специалност и учебна програма. Освен че седем от десетте най-елитни университети в света се намират там, Америка е дом и на глобални технологични компании като Google, Apple, Amazon, Tesla, ускорители на иновациите и в учебния процес. САЩ има какво да предложи на всеки мечтател, предприемач, творец, пътешественик - от огромни мегаполиси, музика и кино до невероятна природа, интернационална кухня и още много.

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

С една от най-добрите образователни системи в света, САЩ е дом на близо 4000 общински колежи и университети. Обучението в т.нар. community colleges продължава две години и дава Associate degree, a след завършването е възможен трансфер в последните две години на бакалавърските програми в университет. Сред предимствата на колежите са по-достъпните такси, малките класове, персоналното внимание и гъвкавостта при приема. В допълнение, всички висши учебни заведения в САЩ предлагат уникалната възможност за избор на специалност на по-късен етап от обучението, както и свободата да се комбинират предмети от различни сфери.

Таксите в държавните колежи започват от $15,000. Таксата за една учебна година в бакалавърска програма е средно $27,000, като за университетите от „Бръшляновата лига“ (Ivy League) тя нараства до $56,700. Търсещите престижна магистратура в Щатите е препоръчително да предвидят между $60,000 и $80,000. Студентите имат възможност да кандидатстват за стипендии на база на отлични постижения, висок успех, конкурсен принцип, както и спортни стипендии за изявени спортисти.

Ценно удобство е, че настаняването на територията на кампуса е гарантирано за международни студенти, като често и храната е включена. Средната сума за покриване на тези разходи възлиза на $11,000. В допълнение, за разноските от личен характер, транспорт, учебни материали и други са необходими $4,000-6,000 в зависимост от локацията на учебното заведение.

Студентската виза за САЩ е задължителна за всеки приет кандидат в университет. Препоръчително е кандидатстването за нея да се осъществи поне 2 месеца преди началото на учебната година. Важно е да предоставите документ за наличието на достатъчни финансови средства, покриващи таксата и разходите за живот за първата година.

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В АМЕРИКА МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медицина и здравни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Правни науки

Психология

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и Лингвистика

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кога се кандидатства в САЩ?

Има два кръга на кандидатстване – ранно (Early decision) и стандартно (Regular decision). Ранното кандидатстване е до 1 ноември и е характерно за някои университети от Бръшляновата лига. Срокът при стандартното кандидатстване се определя от всеки университет и е от януари до май.

Какво е Community College?

Общинският колеж е двугодишно учебно заведение, което предлага възможността първите две години от бакалавърската степен да се изучават на по-достъпна цена. В края на втората година студентът получава диплома за Associate degree, известно като степен специалист. Предимство на обществения колеж е, че студентите могат да спестят средства, като посещават колеж в продължение на две години, и след това се прехвърлят в 4-годишен университет, където да завършат степен бакалавър.

По-специфично ли е мотивационното писмо за кандидатстване в американски университет?

Кандидатите за университети в САЩ имат опцията да избират да пишат по конкретна тема или да изложат своите постижения, качества и мотивация за кандидатстване в желаното учебно заведение.

Отпускат ли се пълни стипендии?

Финансиране на обучението в САЩ кандидатите могат да получат директно от университета или от държавата. Пълни стипендии се отпускат за изключителни кандидати с постижения на международно ниво в областта на науката или спорта.

Задължителен ли е изпит SAT за кандидатстване в САЩ?

Стандартно изискване за топ университетите в САЩ е кандидатите да са издържали изпит SAT и да го представят при кандидатстване. Поради пандемията, в голяма част от тях изискването за задължителен изпит бе премахнато.

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Америка

Разгледайте университети в Америка

Разгледай

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

СТАРТИРАЙ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ДНЕС!

Присъедини се, за да откриеш мечтаните езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Попълнете имейла адреса, с който сте създали своята регистрация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Този списък няма да се запази във вашия профил без регистрация. Сигурни ли сте, че искате да продължите без регистрация?

Регистрацията ви носи следните предимства:

Регистрирай се, за да запазиш своя списък

  • Culpa cupidatat consequat pariatur qui quis velit id cupidatat dolore amet.
  • Ullamco Lorem consectetur non non adipisicing.
  • Mollit commodo consequat proident pariatur.
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: