ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АМЕРИКА

Престижни университети, прогресивно обучение и неограничени възможности

1 НОЕМВРИ / 1 ЯНУАРИ

1 НОЕМВРИ / 1 ЯНУАРИ

Краен срок за кандидатстване

19

19

Университети на нашия сайт

300

300

Програми на нашия сайт

690

690

Български студенти

$ 12 000 - 50 000

$ 12 000 - 50 000

Такса обучение бакалаври

АМЕРИКА КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Известна като страната на неограничените възможности, САЩ е предпочитаната образователна дестинация за повече от 1 милион чуждестранни студенти. Академичната система предлага първокласно обучение, международно признати дипломи, свобода и гъвкавост при избора на специалност и учебна програма. Освен че седем от десетте най-елитни университети в света се намират там, Америка е дом и на глобални технологични компании като Google, Apple, Amazon, Tesla, ускорители на иновациите и в учебния процес. САЩ има какво да предложи на всеки мечтател, предприемач, творец, пътешественик - от огромни мегаполиси, музика и кино до невероятна природа, интернационална кухня и още много.

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

С една от най-добрите образователни системи в света, САЩ е дом на близо 4000 общински колежи и университети. Обучението в т.нар. community colleges продължава две години и дава Associate degree, a след завършването е възможен трансфер в последните две години на бакалавърските програми в университет. Сред предимствата на колежите са по-достъпните такси, малките класове, персоналното внимание и гъвкавостта при приема. В допълнение, всички висши учебни заведения в САЩ предлагат уникалната възможност за избор на специалност на по-късен етап от обучението, както и свободата да се комбинират предмети от различни сфери.

Таксите в държавните колежи започват от $15,000. Таксата за една учебна година в бакалавърска програма е средно $27,000, като за университетите от „Бръшляновата лига“ (Ivy League) тя нараства до $56,700. Търсещите престижна магистратура в Щатите е препоръчително да предвидят между $60,000 и $80,000. Студентите имат възможност да кандидатстват за стипендии на база на отлични постижения, висок успех, конкурсен принцип, както и спортни стипендии за изявени спортисти.

Ценно удобство е, че настаняването на територията на кампуса е гарантирано за международни студенти, като често и храната е включена. Средната сума за покриване на тези разходи възлиза на $11,000. В допълнение, за разноските от личен характер, транспорт, учебни материали и други са необходими $4,000-6,000 в зависимост от локацията на учебното заведение.

Студентската виза за САЩ е задължителна за всеки приет кандидат в университет. Препоръчително е кандидатстването за нея да се осъществи поне 2 месеца преди началото на учебната година. Важно е да предоставите документ за наличието на достатъчни финансови средства, покриващи таксата и разходите за живот за първата година.

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В АМЕРИКА МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медицина и здравни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Правни науки

Психология

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и Лингвистика

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кога се кандидатства в САЩ?

Има два кръга на кандидатстване – ранно (Early decision) и стандартно (Regular decision). Ранното кандидатстване е до 1 ноември и е характерно за някои университети от Бръшляновата лига. Срокът при стандартното кандидатстване се определя от всеки университет и е от януари до май.

Какво е Community College?

Общинският колеж е двугодишно учебно заведение, което предлага възможността първите две години от бакалавърската степен да се изучават на по-достъпна цена. В края на втората година студентът получава диплома за Associate degree, известно като степен специалист. Предимство на обществения колеж е, че студентите могат да спестят средства, като посещават колеж в продължение на две години, и след това се прехвърлят в 4-годишен университет, където да завършат степен бакалавър.

По-специфично ли е мотивационното писмо за кандидатстване в американски университет?

Кандидатите за университети в САЩ имат опцията да избират да пишат по конкретна тема или да изложат своите постижения, качества и мотивация за кандидатстване в желаното учебно заведение.

Отпускат ли се пълни стипендии?

Финансиране на обучението в САЩ кандидатите могат да получат директно от университета или от държавата. Пълни стипендии се отпускат за изключителни кандидати с постижения на международно ниво в областта на науката или спорта.

Задължителен ли е изпит SAT за кандидатстване в САЩ?

Стандартно изискване за топ университетите в САЩ е кандидатите да са издържали изпит SAT и да го представят при кандидатстване. Поради пандемията, в голяма част от тях изискването за задължителен изпит бе премахнато.

УНИВЕРСИТЕТИ НА ФОКУС

Разгледайте университети в Америка

Разгледайте университети в Америка

Разгледай

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: