МЕДИЯ И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ

Изкуството и науката зад убедителните послания

Медия и масова комуникация

Почти всички ежедневни дейности биват повлияни или имат досег до съвременните медийни технологии - от това как учим, до това как почиваме, работим, пазаруваме, пътуваме. Изучаването на университетски програми по медии и комуникация помага на студентите да разбират и взаимодействат по-добре със заобикалящия свят в разнообразни аспекти, от гражданска ангажираност до потребителско поведение. Изучаването на тази специалност носи ценни преносими умения за презентиране, проучване, комуникация и анализ на тенденции, приложими в широк спектър професионални направления. Това е една от най-бързо развиващите се сфери на днешния пазар на труда, а много от най-търсените професии дори не са съществували преди 20 години. Организации от всякакъв вид търсят квалифицирани комуникатори, които да им помогнат да предадат убедително своите послания на разнообразни аудитории, като целите им са също така разнородни - информационни, политически, социални, икономически, възпитателни, развлекателни, пропагадни. 

Какво се учи?

В програмите, свързани с медии и комуникации, могат да се изучават разнородни модули - за комуникация (масова, онлайн, корпоративна, кризисна, невербална, международна и междуличностна, рекламна); журналистика; етика; вътрешноорганизационни отношения; социална психология; социология; управление на медиите; връзки с обществеността. Студентите имат избор измежду курсове с различен фокус спрямо интересите си: тип медии – традиционни, печатни или електронни; предпочитана индустрия; специализирани теми и формати на съдържание. Затвърждаването на практичните умения и академични знания по време на обучението студентите осъществяват чрез участието и организирането на реални медийни кампании, анкети, репортажи, късометражни филми, както и стаж по специалността.  Безценен е и придобитият опит за общуване с лекота, за проучване на факти и анализ на информация, за оформяне на убедителни материали. 

Какво можеш да работиш след това?

Завършилите медийна специалност могат да търсят кариерна реализация в традиционните и дигитални медии, в културните и творчески индустрии, в държавни и частни комуникационни и консултантски агенции, в издателства и т.н. Всички познаваме традиционните професии като журналист, специалист връзки с обществеността, редактор, репортер, продуцент – динамични роли, които работят умело с различен тип съдържание. В последните години новите технологии променят коренно средствата за общуване, а от там по естествен път и начина на търсене, потребяване и възприемане на информация сред аудиториите си. Това е предпоставка за развитието на редица нови професии като медиен планьор, копирайтър, специалист по управление на социални мрежи, блогър и влогър – модерни кариери с все по-голяма конкуренция, за които качествената специализирана подготовка в университет е незаменимо предимство. 

ПРОГРАМИ

Специалности в сферата на медиите и масовата комуникация

 • Журналистика 
 • ПР и комуникации 
 • Креативно писане 
 • Медии и комуникации
 • Журналистика и медии
 • Филм и Медии
 • Продуциране на медии
 • Филм, телевизия и медии 
 • Журналистика, Медии и ПР
 • Маркетинг и ПР  
   
Държави, където могат да се изучават програми свъзрани с медия и масова комуникация

ДЪРЖАВИ

С КАКВО ОЩЕ МОЖЕМ ДА СМЕ ПОЛЕЗНИ?

Курс Кариерен навигатор

Тест MyUniChoices - как да избереш специалност

Курс за подготовка за IELTS

СВЪРЖИ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълни формата и запази час за консултация с наш представител.

 

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

Вход

Забравена парола?

Все още нямаш регистрация?

Създай профил

НАПРАВЕТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Създайте своя профил, за да откриете най-подходящите езикови курсове и възможности за образование в чужбина и България.

Регистрация

Вече имаш регистрация?

Влез от тук

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА?

Случва се на всеки. Попълнете и-мейл адреса, с който сте регистрирали своя профил, за да получите достъп.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Списъкът с Избрани институции няма да бъде запазен, ако не регистрирате свой профил. Сигурни ли сте, че искате да продължите без такъв?

Запазете списъка с избрани институции.

Запазете списъка с избрани институции.

Създайте своя личен профил в платформата!

 • Oтнемa под минута
 • Виждате полезно съдържание, достъпно само за регистрирани потребители
 • Получавате първи информация и новини по темите, които ви вълнуват
Регистрация Вече имаш регистрация? Влез от тук

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: