ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КАНАДА

Най-доброто от американското и английското образование

13 януари / 1 февруари

13 януари / 1 февруари

Краен срок за кандидатстване според провинцията

3

3

Университети на нашия сайт

19

19

Програми на нашия сайт

17 000 - 23 000 CAD

17 000 - 23 000 CAD

Такса обучение бакалаври

ФИНАНСИРАНЕ

ФИНАНСИРАНЕ

Възможност за стипендии

КАНАДА КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Втората по големина държава в света дели 8890 км граница със САЩ, притежава една от най-добре развитите икономики, впечатлява със забележителни пейзажи и е съставена от мултикултурно население, което е сред най-образованите народи в света според анализ на ОИСР. За това допринася и мястото на Канада като водеща образователна дестинация с университети от ранга на McGill University в провинция Квебек, University of Toronto в Онтарио и University of British Columbia в Британска Колумбия. Разделението на Канада на провинции, както и двата официални езика – френски и английски, определят и някои специфики в обучението във всяка от тях, свързани със срокове, такси и начин на кандидатстване.

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ

Учебните заведения в Канада се делят на университети и колежи, като бакалавърската програма продължава между 3 и 4 години, докато магистърска степен може да отнеме между 1 и 3 години. Високите стандарти в образованието са подкрепени от дългогодишните традиции на университетите, насърчаването на иновативни идеи и фокус върху изследователската дейност във всяка възможна област. Отличното обучение съчетава най-доброто от американската и английската образователни системи.

Таксите в канадските университети се различават, в зависимост от специалността, университета и националността. Местните студенти плащат средно между 6500-7000 CAD, докато таксите за международните студенти могат драстично да варират от 20 000 до 52 000 CAD, като по-скъпи са програмите в сферата на инженерните науки, право и медицина. Всеки университет определя политиката си на финансиране на студентите, като често то е възможно под формата на стипендии за отличен успех или за конкретна специалност, както за бакалаври, така и за магистри.

Канада е на първо място в света по отношение на качество на живот според класацията Best Countries Report. Стандартът в отделните провинции е различен, но годишната издръжка възлиза на между 10 000 и 15 000 CAD, като средно 5000 от тях покриват настаняването в гарантирано общежитие за първокурсниците. 

Студентите, на които предстои да се обучават в бакалавърска или магистърска програма, е необходимо да кандидатстват за студентска виза. Препоръчително е кандидатстването да се осъществи няколко месеца преди началото на учебната година, като то е съпроводено с апликационна такса и необходимост да се предоставят финансови документи, гарантиращи покриване на таксата и издръжката за учебната година.

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте безплатно нашия каталог

Разгледайте
В КАНАДА МОЖЕ ДА УЧИТЕ

СПЕЦИАЛНОСТИ

Архитектура

Бизнес и Мениджмънт

Сценични, Изящни изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Компютърни науки

Медицина и здравни науки

Медия и масова комуникация

Международни отношения и политика

Природни и естествени науки

Правни науки

Психология

Туризъм, хотелиерство, кулинария

Филология и лингвистика

Финанси, счетоводство, банкиране

Хуманитарни науки

НАШАТА ПОМОЩ

Подготовка за IELTS

Кариерен навигатор

Семинар за мотивационно писмо

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАШ КОНСУЛТАНТ

ЗАПАЗЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ

Попълнете формата и запазете своя час за консултация с наш представител.

Запази

ЗАПАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ

Стъпка 1 от 3

АБОНИРАЙ СE ЗА НОВИНИ И АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Получавай актуална информация от Интеграл

Моля, изберете за кои програми желаете да получавате новини и оферти: